Patates Keki

Bugün sizinle tuzlu bir kek tarifi paylaşmak istiyorum. Misafirlerine börekten farklı bir lezzet sunmak isteyenler için ideal bir tarif. Sıradan patates keki gibi değil. Bu da patatesin keke konma sırasından kaynaklanıyor. Bu keki çok fazla kabartmadan pişirmemiz lazım.

Patates Keki

Malzemeler:
3 orta boy patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Dereotu
Tuz, karabiber

Yapılışı:

1. Patatesleri soyup halka halka kesip yağlanmış tepsiye dizin.
2. Geri kalan malzemeyi karıştırıp patateslerin üzerine dökün.
3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Not: Çok kabaran bir kek olmayacak. Ayrıca dereotu isteğe bağlı eklenebilir. Patates yerine karnabahar veya brokoli ile de yapılabilir. 
Ben tam buğday unu kullandığım için kekin rengi koyu görünüyor. Siz beyaz unla da yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar