Mercimek köftesi
Günlerin vazgeçilmezi, kısırın bana göre kardeşi mercimek köftesi. Bu tarifi arkadaşımdan aldığım zaman "Sayılara dikkat et. Bu ölçü tam tutuyor." dedi. Ben de hemen denedim ve yıllardır da yapıyorum gerçekten de ölçü tam anlamıyla başarılı. Denemenizi tavsiye ediyorum. İşin matematiğine gelelim: 4+2+1
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
(isteğe bağlı) 4-5 dal yeşil soğan
kimyon, tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı:
1. Mercimeği haşlayın suyunu çekince bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin ağzını kapatın. 15-20 dakika bekleyin.
2. Kuru soğanı kavurup salçayı ekleyin birkaç dakika da salçayla kavurup ocağı kapatın.
3. Salçayı mercimekli malzemeye koyup iyice karıştırın. Yeşillikleri eklemeden önce salça mercimek ve bulgurla iyice karışmalı.
4. Doğranmış maydanoz ve dereotunu da ekleyin.
5. Baharatlarını ve yağını ekleyip yoğurun.
6. Köfte şeklinde sıkıp servis tabaklarına yerleştirin.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
(isteğe bağlı) 4-5 dal yeşil soğan
kimyon, tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı:
1. Mercimeği haşlayın suyunu çekince bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin ağzını kapatın. 15-20 dakika bekleyin.
2. Kuru soğanı kavurup salçayı ekleyin birkaç dakika da salçayla kavurup ocağı kapatın.
3. Salçayı mercimekli malzemeye koyup iyice karıştırın. Yeşillikleri eklemeden önce salça mercimek ve bulgurla iyice karışmalı.
4. Doğranmış maydanoz ve dereotunu da ekleyin.
5. Baharatlarını ve yağını ekleyip yoğurun.
6. Köfte şeklinde sıkıp servis tabaklarına yerleştirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder