Beşamel Soslu Tavuk
Tavuk en çok tüketilen besinlerden biri. Hem pişirilmesi kolay hem de çoğu insanın tercih ettiği bir lezzet. Bugün de size kolay ve lezzetli bir tarif sunacağım.
Beşamel Soslu Tavuk
Malzemeler:
2 adet tavuk but
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz
Yapılışı:
1. Tavuk butlarını haşlayalım.
2. Beşamel sosu yapmak için tencereye 1 yemek kaşığı tere yağını koyup eritelim ve unu ekleyip karıştırarak kavuralım.
3. Un hafif pembeleşince sütünü ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım. Bir iki fokuradayınca ocağı kapatalım.
4. İsteğe bağlı olarak tavada tere yağını eritip butları arkalı önlü bir iki dakika kızartabiliriz. (Ama ben sade haşlamayı tercih ettiğim için bu işlemi yapmıyorum.)
5. Servis tabağına butları alıp üzerine beşamel sosu döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Tavuk
Malzemeler:
2 adet tavuk but
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz
Yapılışı:
1. Tavuk butlarını haşlayalım.
2. Beşamel sosu yapmak için tencereye 1 yemek kaşığı tere yağını koyup eritelim ve unu ekleyip karıştırarak kavuralım.
3. Un hafif pembeleşince sütünü ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım. Bir iki fokuradayınca ocağı kapatalım.
4. İsteğe bağlı olarak tavada tere yağını eritip butları arkalı önlü bir iki dakika kızartabiliriz. (Ama ben sade haşlamayı tercih ettiğim için bu işlemi yapmıyorum.)
5. Servis tabağına butları alıp üzerine beşamel sosu döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder