Kolay Tavuk Ciğeri Kavurması
Çoğu kişi tarafından lezzeti beğenilmese de tavuk ciğeri sağlık açısından oldukça zengin vitamin ve mineraller barındırmaktadır. İçerdiği demirden dolayı kansızlık şikayetini azaltmaktadır. B12, folik asit ve A vitamini bakımından da zengindir.
Ama ilaç kullananların dikkat etmesi gereken bir husustan da bahsetmek istiyorum. Tavuk ciğeri vücudumuzda yer alan kimyasal bileşenlerin ve zehirlerin ilaçsız olarak tamamen doğal bir şekilde vücuttan atılmasını sağladığı için her hangi bir hastalıktan dolayı düzenli ilaç kullananların içtiği ilaçları da etkisiz hale getirdiği için uzmanlar tavuk ciğerinin dikkatli bir şekilde tüketmesinde fayda olacağını belirtmektedirler.
Kolay Tavuk Ciğeri Kavurması
Malzemeler:
250-350 gram tavuk ciğeri
1 orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kimton,tuz,
Yapılışı:
1. Tavuk ciğerlerini yıkayıp kuşbaşı doğrayıp tavamıza koyalım.
2. Tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısıp ciğerlerin pişmesini bekleyelim. Arada ciğerleri karıştıralım. Suyunu tam çekip kendi yağında birkaç dakika kavurup ocağı kapatalım.
3. Bir taraftan da kuru soğanı yarım halka doğrayıp tavada hafif kavuralım.
4. Pişen ciğerlere kimyonu, tuzu ekleyip servis tabağına alalım. Üzerine soğanı ve doğranmış maydanozu koyup servis yapalım.
Afiyet olsun.
Ama ilaç kullananların dikkat etmesi gereken bir husustan da bahsetmek istiyorum. Tavuk ciğeri vücudumuzda yer alan kimyasal bileşenlerin ve zehirlerin ilaçsız olarak tamamen doğal bir şekilde vücuttan atılmasını sağladığı için her hangi bir hastalıktan dolayı düzenli ilaç kullananların içtiği ilaçları da etkisiz hale getirdiği için uzmanlar tavuk ciğerinin dikkatli bir şekilde tüketmesinde fayda olacağını belirtmektedirler.
Kolay Tavuk Ciğeri Kavurması
Malzemeler:
250-350 gram tavuk ciğeri
1 orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kimton,tuz,
Yapılışı:
1. Tavuk ciğerlerini yıkayıp kuşbaşı doğrayıp tavamıza koyalım.
2. Tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısıp ciğerlerin pişmesini bekleyelim. Arada ciğerleri karıştıralım. Suyunu tam çekip kendi yağında birkaç dakika kavurup ocağı kapatalım.
3. Bir taraftan da kuru soğanı yarım halka doğrayıp tavada hafif kavuralım.
4. Pişen ciğerlere kimyonu, tuzu ekleyip servis tabağına alalım. Üzerine soğanı ve doğranmış maydanozu koyup servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder