Güveçte Sebzeli Tavuk


Tavuk yemeklerini pişirmek cok kolay ve pratiktir. Bugün de size güveçte sebzeli tavuk tarifi vereceğim.
Malzemeler:
2 adet tavuk but,
1 adet patates,
1 adet havuç, 
2 adet yeşil biber,
4 adet küçük domates,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar,
Tuz ve karabiber.
Tarif:
Güveci 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayalım.
Güvece tavukları koyalım.
Patatesi ve havucu soyup halka şeklinde doğrayalım. Onları da tavukların üzerine koyalım.
Domatesleri ortadan kesip en üste koyalım. 
Yeşil biberleri de güvecin kenarına koyalım.
Tuz ve karabiber ekleyelim.
En üste 1 yemek kaşığı tereyağını koyup güveci fırına koyup 200 derecede 30 dakika pişirelim.
Güveci fırından çıkarıp üzerine kaşarı koyup 10 dakika daha pişirelim.
Afiyet olsun. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar