Güveçte Kaşarlı Alabalık
Bu aralar güveçle çok haşır neşir oldum sanırım. Yemek piştikten sonra lezzetinden şüphe duyulmuyor. Güveç hem uygun fiyatlı hem de kolay temizlenebilen bir mutfak gereci. Güveçteki ilk tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum.
GÜVEÇTE KAŞARLI ALABALIK
Malzemeler:
2 tane alabalık,
4 tane sivri biber,
4 tane küçük domates,
100 gram rendelenmiş kaşar,
Defne, tuz.
Yapılışı:
1. Alabalıkları yıkayıp güvece koyun.
2. Balıkların içine defne yapraklarından birkaç tane koyun. Tuz serpin.
3. Üzerine domatesleri ortadan kesip yerleştirin ve biberleri de koyup 200 derecede ısıtılmış fırında yirmi beş dakika pişirin.
4. Balıkları fırından çıkarıp kaşarları üzerine koyup on dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Not: İsterseniz 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz.
GÜVEÇTE KAŞARLI ALABALIK
Malzemeler:
2 tane alabalık,
4 tane sivri biber,
4 tane küçük domates,
100 gram rendelenmiş kaşar,
Defne, tuz.
Yapılışı:
1. Alabalıkları yıkayıp güvece koyun.
2. Balıkların içine defne yapraklarından birkaç tane koyun. Tuz serpin.
3. Üzerine domatesleri ortadan kesip yerleştirin ve biberleri de koyup 200 derecede ısıtılmış fırında yirmi beş dakika pişirin.
4. Balıkları fırından çıkarıp kaşarları üzerine koyup on dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Not: İsterseniz 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder